Individuele sessie

Intakegesprek

Tijdens het eerste gesprek bespreekt de therapeut je hulpvraag en je intentie voor de truffeltrip. Zo nodig kan er een oefening of meditatie gedaan worden om je hulpvraag helemaal helder te krijgen.

Hiernaast wordt je medische- en familiegeschiedenis doorgenomen en worden de contra-indicaties besproken. Je kunt alle vragen stellen die je hebt over de truffelsessie en het verloop.

Na dat gesprek wordt gezamenlijk besloten of de truffelsessie doorgaat. Wanneer er twijfels zijn over de mogelijke risico's of wanneer je je er zelf niet goed bij voelt wordt de truffelsessie geannuleerd. Er zijn in dat geval geen kosten aan het intakegesprek verbonden. Het gesprek kan in het centrum van Haarlem plaatsvinden of via beeldbellen.

intakegesprek

Voorbereiding

Het wordt aangeraden om een week voor de truffelsessie zo min mogelijk alcohol te drinken en geen drugs te gebruiken. Ook is het verstandig om maximaal 1-2 cafeïne-houdende dranken zoals koffie en frisdrank te drinken en zo veel mogelijk vegetarisch en suikervrij te eten.

Probeer 3 tot 5 dagen voor je sessie je sociale contacten en je beeldschermtijd (telefoon, laptop, tv, iPad) te verminderen. Ga in plaats hiervan lezen, wandelen in de natuur, muziek luisteren, doe yoga of mindfulness oefeningen en focus je op je intentie voor je reis.

Op de dag van de sessie kun je het beste licht ontbijten.

Verloop truffelsessie

Een truffelsessie vindt overdag plaats van 9:30 tot ongeveer 18:00. Soms kan het wat uitlopen of ben je juist wat eerder klaar.

Je krijgt rustig de tijd om aan te komen en je op je gemak te voelen in de ruimte. Als je het prettig vindt kun je persoonlijke spullen zoals een deken, kussen, steen of voorwerp van een dierbare meenemen. Neem in ieder geval een opschrijfboekje en een pen mee.

Wanneer je er klaar voor bent, wordt de sessie geopend en neem je de truffels in. Het duurt ongeveer een half uur tot een uur voor de truffels gaan werken. In deze tijd wordt verder ingegaan op je intentie voor de sessie door gesprek en/of oefeningen.

Tijdens de reis is het mogelijk dat je intense emoties voelt. Ook kun je veel inzichten krijgen. De therapeut biedt je hierbij de steun en veiligheid om de emoties aan te gaan. Ook zal hij of zij vragen stellen om de inzichten die je krijgt verder te verdiepen.

Na een aantal uur zul je weer wat meer terug komen in het hier en nu en kun je de inzichten samen met de therapeut gaan kaderen. Je bespreekt wat je mee wil nemen naar het dagelijks leven en wat je kan doen om de inzichten en ervaringen te integreren.

Wanneer je wilt kun je wat eten en drinken, er is voldoende aanwezig. Wanneer je voelt dat je er klaar voor bent, sluit de therapeut de sessie. Hierna kun je weer naar huis. Het wordt aangeraden om niet te gaan autorijden na de sessie; zorg dat je wordt opgehaald, ga met het OV of boek een AirBnB of hotel in de buurt.

Het wordt ook aangeraden om (zo mogelijk) de dag(en) na de sessie vrij te plannen, zodat je de tijd hebt om stil te staan bij alles wat je hebt meegemaakt in de truffelreis.

truffel

Integratiegesprek

De therapeut maakt aantekeningen tijdens de trip, die je erna toegestuurd krijgt samen met de audio opname van de sessie.

Een week tot twee weken na de truffelreis spreek je opnieuw af met je therapeut. Er wordt besproken hoe je terugkijkt op de sessie en wat je er uit hebt meegenomen. Ook wordt besproken hoe je je ervaringen en inzichten verder mee kunt nemen in je leven. Aanvullend kan er gekozen worden voor oefeningen of meditaties om de opgedane inzichten verder te verstevigen.

Inschrijven of meer informatie

Neem contact op per e-mail, telefoon of WhatsApp:

06 - 291 926 59

Recensies

“De reis die ik onder begeleiding van Rozanne heb mogen maken, was een heel waardevolle en bijzondere ervaring. Ik heb zoveel mooie, diepe inzichten gekregen in thema's waar ik mee bezig ben. Rozanne creëert een heel veilige en ontspannen sfeer, ze stelt de juiste vragen en ze voelt precies aan wat je nodig hebt.”
- Rianne, 37 jaar

“Rozanne is an excellent guide in many ways. She is very empathetic and perceives exactly how you feel and what issues you might have. Her warm and attentive personality made me feel comfortable at all times. I felt seen and cared for. What I also liked, besides Rozanne's psychological background, was her deep spirituality.”
- Ralf, 48 jaar

“Met een beetje zenuwen, maar vooral veel vertrouwen heb ik mijn eerste begeleide truffelsessie bij Rozanne mogen ervaren. Het is eigenlijk niet in woorden te omvatten hoe het was en wat het mij gebracht heeft, maar wauw: wat een feestje! Rozanne voelde precies aan wat ik op welk moment nodig had en stimuleerde mijn reis met prachtige muziek, de juiste woorden/acties en haar fijne vertrouwde aanwezigheid. De inzichten die ik heb mogen ontvangen waren heel verrassend, maar tegelijk zó logisch en volledig. Ik geloof dat ik hier nooit toe gekomen was met welke therapie dan ook. Super fijn dat er veel ruimte is om alles (na) te bespreken en dat Rozanne ook helpt bij het integreren van de inzichten, zodat je echt een compleet stuk hebt om mee verder te gaan. Ik kan deze ceremonie en de begeleiding van Rozanne niet genoeg aanbevelen, het is wat mij betreft echt het mooiste cadeau wat je jezelf (en je omgeving) kunt geven.”
- Randah, 37 jaar

Tarieven

Onderstaande tarieven zijn in euro's, geldig in 2022 en incl. 21% BTW. De dagsessie is inclusief acht uur begeleiding (of zo lang nodig is), therapeutische setting, toegepaste behandelinterventies, schriftelijke samenvatting, audio opname van de dag en eten en drinken.

NB Wanneer tijdens het intakegesprek de conclusie wordt getrokken dat doorgaan met de dagsessie niet veilig of wenselijk is, zijn er geen kosten aan dit gesprek verbonden.

Orientatiegesprek telefonisch gratis
Intake en screeningsgesprek: € 95,-
Dagsessie truffelreis € 635,- (mogelijk om in termijnen te betalen)
Integratiegesprek: € 95,-

In 2022 worden psychedelische sessies niet vergoed door de verzekeraars.