top of page

Individuele truffelsessie 

logo.png
Intakegesprek

Tijdens het eerste gesprek bespreekt de therapeut je hulpvraag en je intentie voor de psychedelische ervaring. Zo nodig kan er een oefening of meditatie gedaan worden om je hulpvraag helemaal helder te krijgen.

Hiernaast wordt je medische- en familiegeschiedenis doorgenomen en worden de contra-indicaties besproken. Je kunt alle vragen stellen die je hebt over de truffelsessie en het verloop.

Na dat gesprek wordt gezamenlijk besloten of de truffelsessie doorgaat. Wanneer er twijfels zijn over de mogelijke risico's of wanneer je je er zelf niet goed bij voelt wordt de truffelsessie geannuleerd. Er zijn in dat geval geen kosten aan het intakegesprek verbonden. Het gesprek kan in het centrum van Haarlem plaatsvinden of via beeldbellen.

foto bij Voor Wie.jpg
Voorbereiding

 

Het wordt aangeraden om een week voor de truffelsessie zo min mogelijk alcohol te drinken en geen drugs te gebruiken. Ook is het verstandig om maximaal 1-2 cafeïne-houdende dranken zoals koffie en frisdrank te drinken en zo veel mogelijk vegetarisch en suikervrij te eten.

Probeer 3 tot 5 dagen voor je sessie je sociale contacten en je beeldschermtijd (telefoon, laptop, tv, iPad) te verminderen. Ga in plaats hiervan lezen, wandelen in de natuur, muziek luisteren, doe yoga of mindfulness oefeningen en focus je op je intentie voor je reis.

Op de dag van de sessie kun je het beste licht ontbijten.

Integratiegesprek

 

Een week tot twee weken na de truffelsessie vindt het integratiegesprek plaats. Hierin wordt gereflecteerd op de ervaring en besproken hoe de opgedane inzichten te integreren in het dagelijks leven.

Bos
De truffelsessie

Een truffelsessie vindt op vrijdag plaats van 10:00 tot ongeveer 17:00. Soms kan het wat uitlopen of ben je juist wat eerder klaar. Wanneer je op een andere dag of tijdstip een sessie wil inplannen, neem dan contact op over de mogelijkheden.

Als je het prettig vindt kun je persoonlijke spullen zoals een deken, kussen, steen of voorwerp van een dierbare meenemen naar de sessie.

Het wordt aangeraden om niet te gaan autorijden na de sessie; zorg dat je wordt opgehaald, ga met het OV of boek een AirBnB of hotel in de buurt.

Het wordt ook aangeraden om (zo mogelijk) de dag(en) na de sessie vrij te plannen, zodat je de tijd hebt om stil te staan bij alles wat je hebt meegemaakt in de truffelreis.

Locatie 

De truffelsessie kan plaatsvinden in een rustige ruimte in het centrum van Haarlem, op loopafstand van het station. Het is ook mogelijk om zelf een locatie te regelen of de sessie bij je thuis te laten plaatsvinden.

Het intakegesprek en de integratiesessie kunnen op deze zelfde locatie plaatsvinden of via beeldbellen. 

Tarieven

Onderstaande tarieven zijn in euro's en geldig in 2024.

De intake, dagsessie en integratiesessie worden als één geheel aangeboden. Wanneer tijdens het intakegesprek de conclusie wordt getrokken dat doorgaan met de dagsessie niet veilig of wenselijk is, zijn er geen kosten aan dit gesprek verbonden.

De integratiesessie vindt meestal een week tot twee weken na de dagsessie plaats.

Orientatiegesprek telefonisch: gratis

Intake, dagsessie en integratiegesprek: € 730,-*

Losse coaching/therapiesessie (60 min): € 125,-

* mogelijk om in termijnen te betalen


In 2024 worden psychedelische sessies niet vergoed door de verzekeraars.

Er is sprake van een BTW vrijstelling in het kader van de kleine ondernemersregeling (KOR).

logo.png
Mooiste cadeau dat je jezelf kunt geven

“Met een beetje zenuwen, maar vooral veel vertrouwen heb ik mijn eerste begeleide truffelsessie bij Rozanne mogen ervaren. Het is eigenlijk niet in woorden te omvatten hoe het was en wat het mij gebracht heeft, maar wauw: wat een feestje! Rozanne voelde precies aan wat ik op welk moment nodig had en stimuleerde mijn reis met prachtige muziek, de juiste woorden/acties en haar fijne vertrouwde aanwezigheid. De inzichten die ik heb mogen ontvangen waren heel verrassend, maar tegelijk zó logisch en volledig. Ik geloof dat ik hier nooit toe gekomen was met welke therapie dan ook. Super fijn dat er veel ruimte is om alles (na) te bespreken en dat Rozanne ook helpt bij het integreren van de inzichten, zodat je echt een compleet stuk hebt om mee verder te gaan. Ik kan deze ceremonie en de begeleiding van Rozanne niet genoeg aanbevelen, het is wat mij betreft echt het mooiste cadeau wat je jezelf (en je omgeving) kunt geven.”

-Randah, 37 jaar

logo.png
Meer in contact met mijn gevoelens

“Het was letterlijk een reis: ik dreef van het ene beeld naar het andere. Ik ervoer de veiligheid bij Rozanne om me hier volledig aan over te geven, mijn hoofd uit te schakelen en te laten gebeuren wat er gebeurde. Tijdens de reis heb ik contact gemaakt met een diep verdriet op een manier die ik denk ik anders niet had kunnen voelen. Je gaat de emoties aan, je duikt erin en ervaart dat het oké is. Inzichten druppelden na afloop pas binnen. Ik heb Rozannes begeleiding als heel prettig ervaren: ze biedt veiligheid en betrokkenheid, is aanwezig als het moet maar laat gebeuren wat vanzelf al gebeurt. Deze ervaring heeft me zachter gemaakt en meer in contact met mijn gevoelens.”

 

- G., 60 jaar

logo.png
Ik kon een nieuw hoofdstuk openslaan 

"Met haar rustige energie en heldere observatievermogen heeft Rozanne mij heel fijn en deskundig begeleid. Rozanne is volledig aanwezig om je te begeleiden maar geeft je tegelijkertijd alle ruimte om je ervaring volledig zelf te beleven. Ik voelde me veilig en ontspannen en kon me daardoor overgeven aan de ervaring. Door me op de juiste momenten bepaalde vragen te stellen bracht Rozanne mij steeds terug bij mijn intentie voor de reis en zorgde ze voor een verdieping van de ervaring.
De truffelreis heeft voor mij veel betekend. Het was een helende ervaring die mij fysiek liet voelen dat ik een nieuw hoofdstuk in mijn leven kon openslaan. Sindsdien voel ik veel meer ruimte waarin gevoelens van angst of verdriet nog steeds aanwezig kunnen zijn maar niet meer mijn denken en/of doen domineren. Veel dankbaarheid voel ik als ik reflecteer op het werk wat ik met Rozanne heb mogen doen. Het werken met plantmedicijn in een therapeutische setting is een krachtige en helende ervaring. Maar voor mij valt of staat het met hoe de sessie gedragen wordt. Rozanne heeft de persoonlijkheid en de deskundigheid om dit goed te kunnen doen en ik zou haar dus aan iedereen aanraden voor wie dit een stap is op hun persoonlijke pad. ”

- Marc, 36 jaar

bottom of page