top of page

Over Rozanne van Donkersgoed 

Mensen begeleiden om meer zichzelf te worden en meer van het leven te genieten vind ik het leukste wat er is. Ik hou er van me te verbinden met de ander, de ander helemaal te zien en een veilige omgeving te creëren waarbinnen iemand een volgende stap in zijn of haar ontwikkeling kan zetten.

Ik ben afgestudeerd in Klinische Psychologie bij de Rijksuniversiteit Groningen (cum laude), heb de GZ-opleiding gedaan en ben gepromoveerd met een onderzoek naar sociale cognitie en metacognitie. Ik heb een jaar School of Life gedaan, een opleiding gericht op bewustzijnsvergroting en energetisch werk. Ik heb aanvullende opleidingen gedaan in Mindfulness, ACT, EMDR therapie, trauma exposure therapie en schematherapie. Op dit moment ben ik in opleiding tot ademcoach bij Stephen Monné (Adem en Stem). 

Naast deze opleidingen heb ik jarenlang gewerkt in FACT teams, waar ik cliënten met ernstige psychiatrische aandoeningen behandelde. Ik focuste me hierbij op het behandelen van enkelvoudige en complexe trauma's. Ook heb ik gewerkt bij een dagbehandeling voor mensen met angststoornissen en depressieve stoornissen. Hiernaast heb ik assertiviteitstrainingen en zelfbeeldcursussen gegeven, naast individuele therapie gericht op het verminderen van burn-out, depressie, negatief zelfbeeld en angsten. Sinds vijf jaar heb ik mijn eigen therapiepraktijk in Haarlem (De Ruimte).

Als je anderen een stap verder wil helpen in hun ontwikkeling, is het belangrijk om ook jezelf en je eigen patronen in de ogen te kijken en te investeren in je eigen ontwikkeling. Ik heb daarom veel zelfonderzoek, (lichaamsgerichte) therapie en coaching gedaan en vele plantmedicijnreizen gemaakt. Van dit alles hebben de plantmedicijnreizen mij het meeste inzicht gegeven en me het dichtst bij mezelf gebracht. Ik voel me hierdoor geroepen om de psychedelische ervaring voor meer mensen in een veilige en fijne omgeving beschikbaar te maken. Met veel respect voor de plantmedicijnen en hun rijke geschiedenis, met mijn volledige aandacht en aanwezigheid en met de kennis en ervaring in begeleiden en behandelen die ik de laatste vijftien jaar heb opgedaan.

Ik heb een trainingstraject gevolgd bij een ervaren psychedelica begeleider, waarbij ik onder andere onder supervisie heb begeleid.

Ik ben aangesloten bij de Guild of Guides (professional association for magic truffle facilitators in the Netherlands) en houd me aan de Code of Conduct die door hen is opgesteld.

bottom of page